Projekt: Rusthållargården

Plats: Arild

Beställare: Rusthållargården

Kategori: Om-och tillbyggnad

År: 2010-2016

Storlek: 480 m2

Samarbete: Jan Engvall

Team: Åsa Krantz, Lotta Landén,

Marie Robertsson

Rusthållargården är en familjeägd hotell- och konferensanläggning där de äldsta delarna av byggnaden är från 1675.

 

 

2010 konstaterade man att den urspungliga verandan från 40-talet var uttjänt och revs den för att bygga upp en ny. .

Målsättningen var att skapa en samhörighet mellan den ursprungliga byggnaden och den nya verandan samt att addera modern teknik och funktion.

 

Takhöjden  höjdes från 2.4m till 2.7m för att ge mer rymd åt matsalen. 

Tack vare ett nära samarbete med konstruktören kunde vi skapa en stort öppet rum utan pelare trots att vi adderades en takterass med vinbar på taket.

Rusthållargårdens veranda nominerades till Höganäs kommuns arkitekturpris 2013.

Etapp 1 2010/2011

Om- och nybyggnad av restaurangmatsal ca 180 m2 samt ny takterass

 med vinbar.

 

Etapp 2: 2015

Ny- och tillbyggnad av restaurang-

kök ca 300m2.