Projekt: Axis One

Plats: Lund

Beställare: Axis Communications

Kategori: Kontor

År: 2017 - 2019

Storlek: 42 000 m2

Team: Åsa Krantz, Lena Ekenberg, Marie Robertsson, Anja Nustad, Fredrik Furrer,

Martynas Sinkevičius,

Lotta Landén, Clara Sjödin

Fojab arkitekter har ritat huset och Landén Krantz arkitekter har arbetat med inredningen i huset, i tät dialog med Axis Communications.

Inredningskonceptet utgår ifrån människan och försöker möta både fysiska och känslomässiga behov hos de anställda på Axis för att skapa en inspirerande och kreativ arbetsplats.

Som besökare möts man av en ljus entréhall med reception, Experience center, mötesplatser, externa mötesrum samt café och en härlig restaurang med plats för 450 personer.

De interna arbetsytorna domineras enligt Axis önskemål av en stor del enskilda arbetsrum, kombinerat med teamrum.

Till detta har lagts stor vikt vid öppna mötesplatser samt projektrum och mötesrum som möblerats med stor variation.

Mötesplatserna är strategiskt placerade. Varje kontorsplan har en gemensam fikayta med magnifik utsikt, centralt placerad för spontana möten och avkoppling.

Inredningen är ljus och skandinavisk med en öppen och välkomnande atmosfär som speglar Axis företagskultur.

Materialvalen har gjorts med omsorg – massiva trägolv i en stor del av huset, textilmatta av hög kvalitet i mötesrum och landskap, samt svensk kalksten i entréhallen. Belysningen är varierad och behaglig. Belysningskonceptet är framtaget tillsammans  med belysningsdesigner Fanny Englund på ÅF lighting.

Axis Communications är marknadsledande inom nätverksvideo och videoövervakning. De senaste årens fantastiska tillväxt har ställt krav på nya lokaler.

Axis ONE är Axis nya hus – en mötesplats för över 3000 anställda jorden runt. Det nya huvudkontoret kommer med sina 42000 m2 inrymma mötesplatser, konferensrum, experience center, labutrymmen, restaurang, café  och arbetsplatser för mer än 1400 anställda.

Högst upp i huset finns en skylounge med fantastisk utsikt som alla anställda har tillgång till.